top of page
  • jacob2214

Tillid i Danmark 2024


Tilliden til samfundets bærende institutioner og det politiske system er faldet siden pandemien. Det skyldes bl.a. voksende økonomisk utryghed i en del af befolkningen, der blev skabt i de foregående år med højinflation. En supplerende årsag er voksende bekymringer for bl.a. det offentlige sundhedsvæsen og ældrepleje.

En anden del af forklaringen handler om politiske beslutninger, som efter vælgernes opfattelse er blevet taget uden tilstrækkelig dialog med befolkningen. Kun 15 pct. af befolkningen synes at regeringen er god til at føre dialog med borgerne forud for vigtige beslutninger og politikerne i kommunerne får nogenlunde samme skudsmål.

Sådan lyder nogle af resultaterne af en omfattende, empirisk undersøgelse af tilliden i Danmark, som TrygFonden har gennemført med hjælp fra professor Jørgen Jørgen Goul Andersen og Dansk Kommunikation.

Selvom tilliden har været faldende, vil det være en overdrivelse at tale om en tendens, og der er ikke grundlag for at fastslå, at der skulle være tale om en nedadgående spiral, som i andre lande.

Tillid i Danmark 2024 kortlægger også udviklingen i danskernes tillid til hinanden, udviklingen i lovmoralen og misbrug af politiske tillidshverv. 

Rapporten kan hentes her: https://www.tryghed.dk9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page