top of page
  • Forfatters billedeJacob Andersen

Ruslands overfald blev en dansk folkesag

Opdateret: 7. nov. 2023


Få politiske begivenheder i den sidste generation har engageret hele Danmark så meget som Ruslands invasion af Ukraine. Det viser to grundige surveyundersøgelser, der blev gennemført i de første måneder af krigen. Mere end otte ud af ti oplyste, at de løbende fulgte med i krigens udvikling, hver tredje har bidraget med penge, og rigtig mange andre har bidraget med råd og dåd på anden vis.

Invasionen af Ukraine skabte også ny utryghed og bekymring i Danmark og rykkede ved danskernes verdensbilleder og politiske prioriteter.

Opbakningen til den grønne omstilling gik fra at være bred til at være næsten enstemmig. Tre ud af fire sagde nu OK til at opstille vindmøller i deres kommune – markant flere end året før. Meget få protesterede mod modtagelse af ukrainske flygtninge. Tilslutningen til NATO rakte pludselig helt ud på venstrefløjen, hvor militære løsninger ikke længere var et fy-ord. Befolkningen ville sende våben og straffe Rusland med de hårdest mulige sanktioner.

Dansk Kommunikation har ledet survey-arbejdet og skrevet teksterne i samspil med professor Jørgen Goul Andersen og forskningschef Anders Hede fra TrygFonden.


De to analysenotater kan hentes her:


25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page