top of page
  • Forfatters billedeSofieKH

Hvordan bliver I enige?

Opdateret: 25. feb. 2020

Hvordan får I mennesker til at blive enige om bøvlede problemstillinger uden at mødes i en uendelighed, og uden at miste vigtige detaljer eller vinkler i diskussionen? Er der en god måde hvorpå alle bliver hørt, uden at nogen kommer til at fylde for meget?


De fleste virksomheder og organisationer kender eksempler på involverende processer som har trukket tænder ud - uden af den grund at komme frem til brugbare resultater. Måske var det alligevel bedre med en hurtig top-down beslutning?


I Dansk Kommunikation er vi overbeviste om at beslutninger, strategier og ideer som udspringer af involverende processer er kvalitativt bedre, og politisk mere stabile. Det kan være politikpapirer, det kan være Kronikker og det kan være så meget andet.


Derfor har vi lavet et bud på en sådan process. Ikke fordi alle skal presses ned i maskinen og påtvinges en bestemt holdning - men fordi en god konsensus skal afklarer hvad I kan - og hvad I ikke kan blive enige om.


Vi kalder den webbaserede proces for Konsensusmaskinen.


Konsensusmaskinen er udformet som en slags survey hvor facilitatoren (ordstyreren) inddeler spørgsmål i en række over- og underkapitler. Alle spørgsmål forklares og der findes mange måder at spørge på. Det kunne være et ja-nej spørgsmål, en rating ("Fra 1-10 - hvor god synes du om ...?") eller for eksempel et åbent spørgsmål. Alle spørgsmål ledsages af en forklarende tekst. Det smarte er nu at brugerne at mulighed for at kommentere spørgsmålene og der er mulighed for at stille spørgsmål over flere runder. Efter hver runde modtager alle (ordstyreren og deltagerne) en rapport der viser hvor langt processen er nået.


Skriv til os hvis I har lyst til at høre mere: dakom@dakom.dk45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yorumlar


bottom of page